×

مصوبه شورای‏عالی اداری درخصوص وظایف واحدهای استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی

مصوبه شورای‏عالی اداری درخصوص وظایف واحدهای استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی

مصوبه-شورای‏عالی-اداری-درخصوص-وظایف-واحدهای-استانی وزارت-امور-اقتصادی-و-دارایی

وکیل


شماره5166/1901                                21/1/1384
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور
          شورای‎‏عــالی اداری در صد و بیست و پنجمین جلسه مورخ 24/12/1383 بنا به ‎پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی در اجرای جزء 3 بند ب ماده 1 قانون برنامه سوم توسعه به منظور اعطای اختیارات لازم به مسئـولیـن واحدهـای اســتانی در خـصوص تصمیــم‏گـیری، اجـرا و تخـصـیص منـابـع و محـدود نمودن فعالیت‏های حوزه ستادی به اعمال حاکمیت و امور راهبردی (سیاستگذاری، برنامه‏ریزی و نظارت) و انتقال وظایف اجرایی به واحدهای استانی تصویب نمود:
          1ـ وظایف واحدهای استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی به شرح پیوست این مصوبه تعیین می‏شود. وزارت مذکور مکلف است براساس وظایف تعیین شده حداکثر ظرف مدت 6 ماه وظایف اجرایی را به واحدهای استانی منتقل و متناسب با آن نسبت به‎اصلاح تشکیلات حوزه مرکزی و واحدهای استانی اقدام و پیشنهاد لازم را برای تأیید به‎سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور ارسال نماید.
          2ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است اختیارات لازم را متناسب با وظایف تعیین شده و اختیارات سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی استان‎ها (موضوع پیوست شماره 2 مصوبه شماره 159758/1901 مورخ 2/9/1381 شورای‏عالی اداری) در حد هر استان به‎مدیران استانی واگذار نمایند. مدیران استانی نیز در حد هر شهرستان اختیارات لازم را به مدیران شهرستانی واگذار نمایند.
          3ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور موظفند پس از ابلاغ این مصوبه در تدوین آیین‏نامه‏ها، دستورالعمل‏ها و بخشنامه‏ها به گونه‏ای عمل نمایند که تسهیلات لازم برای انجام امور و فعالیت‏های اجرایی در واحدهای استانی فراهم گردد.
          4ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی بر حُسن اجرای این مصوبه نظارت نموده و سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور گزارش اجرای آن را در مقاطع 6 ماهه به شورای‏عالی اداری ارائه نماید.
معاون رییس جمهور و دبیر شورای‏عالی اداری ـ حمید شرکاء

وظایف واحدهای استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی
          1ـ امور مربوط به ثبت و دریافت کلیه درآمدهای استانی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.
          2ـ امور مربوط به دریافت و پرداخت سهم از منابع ملی طبق قوانین و مقررات مالی کشور.
          3ـ امور مربوط به پرداخت تنخواه‏گردان حسابداری به دستگاه‏های اجرایی استان مطابق دستورالعمل‏ها و قوانین جاری کشور.
          4ـ امور مربوط به افتتاح حساب‏های دولتی در استان برای کلیه دستگاه‏های اجرایی استان (صرفنظر از اینکه دستگاه دارای بودجه استان است یا ملی).
          5 ـ انجام امور مربوط به پرداخت اعتبارات جاری و عمرانی استان بر اساس مصوبات کمیته تخصیص اعتبار استان.
          6 ـ ارایه گزارش‏های مالی از عملکرد درآمدهای استانی، عملکرد اعتبارات جاری و عمرانی استان به دبیرخانه ستاد درآمد و تجهیز منابع استانی و دبیرخانه کمیته تخصیص اعتبار استان در مقاطع سه ماهه.
          7ـ امضاء چک‏های صادره عهده حساب‏های خزانه معین با رعایت ماده 124 قانون محاسبات عمومی کشور و مقررات مربوط.
          8 ـ بررسی، موافقت و امضاء نامه‏های مربوط به اجازه استرداد وجوه واریز شده به‎حساب درآمد عمومی کشور که بایستی جهت استرداد به ذینفع به حساب بانکی ذیحساب مربوط واریز شود.
          9 ـ تهیه آمارهای روزانه دریافت‏ها و پرداخت‏های خزانه معین جهت ارایه به اداره کل خزانه.
          10ـ بررسی و امضاء آمارهای روزانه، هفتگی و ماهانه دریافت‏ها و پرداخت‏های خزانه معین جهت ارایه به اداره کل خزانه.
          11 ـ تدوین روش‏های مناسب انجام امور مربوط به وصول، رسیدگی، پاسخ، ثبت و بایگانی نامه‏ها و صورت‏حساب‏های مربوط به اموال دولت.
          12 ـ ابلاغ اعتبارات جاری و عمرانی تخصیص یافته دستگاه‏های اجرایی تابعه نظام وزارت متبوع.
          13 ـ نظارت بر حُسن انجام وظایف محوله کارکنان واحد اموال تحت سرپرستی و ایجاد هماهنگی لازم.
          14ـ تدوین روش‏های مناسب انجام امور مربوط به وصول، رسیدگی، پاسخ، ثبت و بایگانی نامه‏ها و صورت‏حساب‏های مربوط به اموال دولت.
          15ـ تدوین روش‏های لازم به منظور آموزش و آشنایی اُمناء اموال و سایر مسئولین ذیربط در دستگاه‏های دولتی نسبت به اجرای صحیح و به موقع مقررات حاکم بر اموال دولت.
          16ـ ایجاد هماهنگی، راهنمایی و نظارت بر حُسن وظایف ذیحسابی‏ها نسبت به‎مسایل اموال دولت.
          17ـ رسیدگی و نظارت بر امر جمع‏ْآوری و ارسال اطلاعات لازم برای برآورد میزان انواع اوراق بهادار مورد نیاز واحدهای مصرف‏کننده اوراق مذکور در سطح استان.
          18ـ رسیدگی به تقاضای واحدهای مصرف‏کننده اوراق بهادار در سطح استان و تأیید فرم‏های درخواست اوراق بهادار ارسالی به مرکز با رعایت مقررات مربوط.  
         19ـ اعمال اقدامات لازم نسبت به تنظیم و ارسال صورت وضعیت گردش اوراق بهادار خزانه معین و همچنین ارسال آمار و گزارشات لازم به اداره کل اوراق بهادار.
          20ـ تدوین روش و نظارت لازم به منظور اعزام بازرس یا سایر مأمورین ذیصلاح به‎منظور رسیدگی به مسایل مربوط به حفظ و حراست، استفادة صحیح و تهیه و نگهداری حساب اموال دولت.  
         21 ـ انجام فعالیت‏های تحقیقاتی اقتصادی حسب نیاز مراجع ذیربط در استان و وزارت امور اقتصادی و دارایی و ارایه پیشنهادات در این زمینه در سطح استان به منظور پیشبرد برنامه‏های وزارت مذکور.
          22 ـ نظارت بر فعالیت‏های مالی و اقتصادی بخش خصوصی در جهت اجرای برنامه‏های توسعه اقتصادی.
          23 ـ مراقبت در امر وصول منابع درآمدی دولت که در قانون بودجه کل کشور منظور می‏شود.
          24 ـ ایجاد تسهیلات و کمک‏های لازم به کارگران و کشاورزان در خرید سهام واحدهای تولیدی مشمول قانون گسترش، مالکیت واحدهای تولیدی.
          25 ـ موافقت با میزان تضمینی مخزنداران اوراق بهادار خزانه معین استان موضوع اختیار خزانه‏دار کل کشور مندرج در قسمت اخیر تصویب‏نامه شماره 59664/ت377هـ مورخ 24/12/1372 هیأت محترم وزیران.
          26 ـ موافقت با انتقال بلاعوض اموال منقول فیمابین ادارات کل تابعه وزارتخانه‏ها و مؤسسات در سطح استان (موضوع ماده 107 قانون محاسبات عمومی).
          27ـ رسیدگی به فهرست اموال امانی موضوع ماده 110 قانون محاسبات عمومی.
          28ـ جمـع‏آوری، فروش و حذف اموال منقول زائد، اسقاط و مازاد بر احتیاج وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان ( اختیارات موضوع مواد 9، 10، 12، 35 ) و تبصره 2 ماده 39 آیین‏نامه اموال دولتی مصوب سال 1372 هیأت محترم وزیران با رعایت مقررات مربوط.
          29ـ صدور احکام انتصاب ذیحسابان واجد شرایط پیشنهادی از طرف شهرداری‏ها و سازمان اتوبوسرانی محدوده استان (ماده 31 قانون محاسبات عمومی) و ارسال رونوشت احکام صادره به اداره کل امور ذیحسابی‏ها و نظارت مالی.
          30ـ اختیارات و وظایف موضوع آیین‏نامه اجرایی استفاده از ماشین‏های نقش تمبر و دستورالعمل اجرایی آن.
          31 ـ صدور حکم سرپرستی در غیاب ذیحسابانی که به مدت یک ماه و یا کمتر در مرخصی و یا مأموریت می‏باشند، در مواردی که حکم سرپرستی عنوان معاون ذیحساب صادر گـردد درج اختیارات مـواد 84، 76 و 22 قانون محاسبات عمومی در متن حکم ضرورت دارد.
          32 ـ رسیدگی به دیون بلامحل دستگاه‏های اجرایی استانی و مؤسسات دولتی مستقر در مراکز استان‏ها و شهرستان‏ها از لحاظ انطباق با تبصره ماده 8 قانون محاسبات عمومی کشور و دستورالعمل اجرایی آن و اعلام موافقت با پرداخت دیون مورد تأیید، در حدود اعتبارات تخصیص یافته بودجه جاری به دستگاه‏های مربوطه (موضوع ماده 58 قانون محاسبات عمومی).
          33 ـ پرداخت بهای کالا یا خدمات موضوع قراردادهایی که هر سال مالی برای تأمین احتیاجات همان سال طبق مقررات مربوط از محل اعتبارات عمرانی منعقد می‏گردد و به عللی خارج از اختیار طرفین قرارداد و یا یکی از آنها کلاً یا بعضاً در سال مالی بعد به مرحله تعهد می‏رسد. ( اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی موضوع تبصره 1 ماده 63 قانون محاسبات عمومی).
          34 ـ بررسی صورتمجلس و مدارک تحویل ذیحسابان (موضوع ماده 97 قانون محاسبات عمومی) طبق دستورالعمل اجرایی شماره 52441/10828/53 مورخ 24/12/1377.
          35 ـ کلیه اختیارات امر دادخواهی واحدهای استانی در تمام مراجع قضایی اعم از دادسراها و دادگاه‏های عمومی و اختصاصی و انقلاب اسلامی و کمیسیون‏های کارگری در محدودة استان در همه مراحل رسیدگی اعم از بدوی و تجدیدنظر و اعاده دادرسی با رعایت کامل مقررات و حقوق و مصالح دولت جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی این وزارت در موارد:
          ـ تسلیم دادخواست و طرح دعاوی حقوقی و شکایات کیفری له سازمان امور اقتصادی و دارایی استان و تعقیب و دفاع از پرونده و پاسخگویی و دفاع از شکایات و دعاوی علیه آن سازمان تا خاتمه رسیدگی.
          ـ تهیه و ارائه دلایل و درخواست معاینه محل و تعیین و جلب نظر کارشناس و اعتراض به آن.
          ـ دعوی جعل یا دفاع از آن و معرفی جاعل و طرح و پاسخگویی از دعوای متقابل و دعوای شخص ثالث اعم از جلب یا ورود ثالث و اعتراض به عنوان شخص ثالث نسبت به‏احکام دادگاه‏ها و درخواست الغاء آنها.
          ـ مطالبه حق و ضرر و زیان ناشی از جُرم و خسارات قانونی در مطالبه حق‏الوکاله از محکوم‏علیه و تقاضای صدور اجرائیه و اخذ محکوم به ودایع مربوطه.
          ـ معرفی نمایندگان قضایی و کارشناسان حقوقی به مراجع قضایی جهت انجام تمام یا قسمتی از امور فوق یا ادای توضیحات.

نوع : تصویب نامه

شماره انتشار : 17510

تاریخ تصویب : 1383/12/24

تاریخ ابلاغ : 1384/01/24

دستگاه اجرایی :

موضوع :

منبع : وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران)

    

قانون های مرتبط

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.